open-navfaktor-logo
search
UKC Tuzla
Kolege se oprostile od Amele Čičkušić: Odbranila si mnoge živote, ali život nije odbranio tebe i tvoju djecu
AUTOR: J. B.
23.05.2024. u 14:36
get url
text
Otvorena knjiga žalosti
Otvorena knjiga žalosti
Na Klinici za plućne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla danas je održana komemoracija za magistricu sestrinstva Amelu Čičkušić, koja je u nedjelju na brtalan način ubijena u svom stanu u tuzlanskom naselju Stupine, zajedno sa svoje dvoje djece.
Amfiteatatar na pomenutoj klinici bio je ispunjen do posljednjug mjesta, a vidno potresene kolege iz UKC-a Tuzla sa suzama su se opraštale od Amele Čičkušić, još uvijek u šoku zbog neočekivanog gubitka.
- Odbranila si mnoge živote, ali život nije odbranio tebe i tvoju djecu. Svi smo tužni, ljuti zbog nepravde, ali nažalost nemoćni pred tragedijom koja nas je zadesila. Danas smo tu da ti odamo zadnju počast, tebi i tvojoj djeci, neka ostane zapamćeno koliko si dobra bila, a mi ćemo te po dobroti i poštenju pamtiti - rekao je na komemoraciji Jasmin Halilović, glavni medicinar Klinike za plućne bolesti UKC-a Tuzla.
Na UKC-u Tuzla otvorena je knjiga žalosti u koju su se danas upisale brojne kolege ubijene Amele Čičkušić.
Komomoraciji su prisustvovovali i članovi Ameline porodice, među njima i brat Adel Tahirović, koji se kratko obratio prisutnima i rekao da se nada da će njegovu sestru pamtiti po dobru.
Dženaza Ameli Čičkušić (34) i njenoj djeci, bit će klanjana ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli danas u 16.45 sati.
amela-cickusic-komemoracija2
FOTO:
J. Bojić
1 od 5
left-arrowright-arrow
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.