open-navfaktor-logo
search
Smrt konstatirana u Lukavcu
Komplikacije nakon poroda: E. H. (29) preminula u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla
AUTOR: J. B.
23.05.2024. u 10:10
get url
text
Dom zdravlja Lukavac
Dom zdravlja Lukavac
Policijska stanica Lukavac, jučer oko 21.15 sati, obaviještena iz Službe hitne medicinske pomoći (SHMP) Doma zdravlja Lukavac, da je sanitetskim vozilom Opće bolnice Gračanica dovezena ženska osoba E. H. (29) iz Gračanice, bez znakova života te je dežurni ljekar Doma zdravlja Lukavac konstirao smrt imenovane, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.
- Prema navodima prijave, E. H. je zbog komplikacija nakon poroda u Općoj bolnici Gračanica, od strane dežurnih ljekara bolnice, u pratnji medicinskog osoblja upućena u Univerzitetski klinički centar Tuzla, ali je u toku hitnog prevoza došlo do gubitka znakova života ih kojih razloga je prevežena u SHMP Doma zdravlja Lukavac gdje je pokušana reanimacija pacijentice, ali nažalost, bezuspješno - navode iz Uprave policije.
O događaju je, dodaju iz policije, upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK, po čijem nalogu je tijelo preminule prevezeno u Komemorativni centar radi obdukcije. Potrebne istražne radnje preduzeli su istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Lukavac, a sve daljnje radnje, prema uputama tužioca u narednom periodu, preduzimat će istražitelji Odjela kriminalističke policije PU Gračanica.
Glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva TK Admir Arnautović rekao je da će biti izdata naredba za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti te da je iz Opće bolnice Gračanica izuzeta relevantna medicinska dokumentacija.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.