open-navfaktor-logo
search
Dok traje zima
Koliko je potrošača u maloj i velikoj privredi i domaćinstvima otkazalo usluge Sarajevogasa
Koliko je korisnika odlučilo u kategoriji privrede i domaćinstva da zbog visokih cijena gasa ili nekih drugih razloga otkaže usluge Sarajevogasa u grijnoj sezoni 2022/2023. godine?
25.02.2023. u 08:49
get url
text

Iz Sarajevogasa ističu da njihovi klijenti ne otkazuju usluge samo zbog visokih cijena gasa već da tu ima i drugih razloga, naročito kada se radi o poslovnim objektima, ali i praznim stanovima u kojima niko ne živi.

- Od oktobra 2022. godine do kraja januara 2023. godine privremeno ili trajno je odjavilo naše usluge ukupno 208 potrošača iz kategorija velika i mala privreda i domaćinstva. Iz velike privrede trajno je odjavilo naše usluge pet firmi. U maloj privredi privremeno su se odjavile četiri, a trajno 110 firmi iz ove kategorije. U naznačenom periodu 37 domaćinstava privremeno je odjavilo potrošnju gasa, a 52 domaćinstva su se trajno isključila iz sistema – podaci su Sarajevogasa.

U skladu sa Uredbom o snabdjevanju prirodnim gasom Kantona Sarajevo, kupac ima pravo na privremenu odjavu potrošnje prirodnog gasa, a koja ne može trajati duže od 24 mjeseca. 

- Kada je riječ o trajnim odjavama, vrlo često su to neaktivni potrošači, odnosno kupci koji nisu koristili gas duži vremenski period ili kupci koji su prešli iz tarifne kategorije mala privreda u kategoriju domaćinstvo - pojasnili su iz Sarajevogasa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.