open-navfaktor-logo
search
Slučaj Gavrankapetanović
Komisija Vlade FBiH našla "tehničke greške", predloženo da se konkurs za direktora KCUS-a poništi
Nadam se da će Vlada prelomiti i uvažiti argumente svakog člana Komisije pojedinačno, te ako je već tehnička stvar konkursa, nadam se da će Ismet biti spreman da se ponovo prijavi na konkurs, kaže Jasmin Šutković, član privremenog Upravnog odbora KCUS-a
AUTOR: A. S.
14.05.2024. u 15:59
get url
text
Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović
Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović
Komisija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine bila je danas u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu gdje su pregledali dokumentaciju u vezi sa imenovanjem prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a.
Prema riječima doc. dr. Jasmina Šutkovića, člana privremenog Upravnog odbora ovog zdravstvenog centra, "kolega iz UO koji je član Komisije, nakon sastanka prenio mu je informaciju da su nađene tehničke greške u konkursu te da je predloženo da se konkurs poništi".
- Koliko sam shvatio, nije sporna dokumentacija ni od jednog kandidata, niti diploma, te da uvjerenje prolazi. Sad je manje upitno - je li uvjerenje dobro ili nije, upitan je konkurs, odnosno tehničke stvari koje nisu bile u skladu sa zakonom. Komisija će uglavnom ići afirmativno prema Vladi FBiH, dat će neki zaključak i pustiti Federalnu vladu da odluči. Šta će u tom zaključku navesti iskreno ne znam do četvrtka - kaže Šutković.
Dodaje kako bi najbolje bilo da federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac da saglasnost za imenovanje Gavrankapetanovića.
- Ako se desi da to učini Vlada, a Rimac ne dadne saglasnost, moguće je da će nastati problem oko deponovanja potpisa na Općinskom sudu, a to niko ne želi.
Ako mene lično pitate, kao člana Upravnog odbora i nekoga ko javno o ovome govori, jer to neće svako, ovo je cirkus koji se namjerno proizvodi. Neko se igra sa imenom Gavrankapetanovića i ljudima koji bi trebali preuzeti KCUS.
Detektovali smo one koji to rade, ali zasada nećemo upirati prstom u njih. Iskreno se nadam da će Vlada prelomiti i uvažiti argumente svakog člana Komisije pojedinačno, te ako je već tehnička stvar konkursa, nadam se da će Ismet biti spreman da se ponovo prijavi na konkurs. Znači, ako se konkurs ponovi to ne znači da će Gavrankapetanović biti izbrisan iz prava da ponovo aplicira - rekao nam je Šutković.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.