open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Komšić poručio Milanoviću i Plenkoviću: O izborima i NATO-u odlučuju institucije Bosne i Hercegovine
Povodom izjava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da se u Bosni i Hercegovini izbori ne trebaju održati izbori pod svaku cijenu, te povodom izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, da Bosna i Hercegovina  nije nikakva država, te da nikada neće ući u NATO oglasio se predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.
18.02.2022. u 13:46
get url
text

VEZANI TEKST - Milanović nikad direktnije nije prijetio: Učinit ću sve da se izbori u BiH ne održe

- Gospoda Milanović i Plenković moraju znati da je pitanje održavanja izbora unutrašnje pitanje države Bosne i Hercegovine. O tome se neće odlučivati u Zagrebu, nego će o tome odlučivati institucije Bosne i Hercegovine koje su odgovorne za provođenje izbora. Svako dalje miješanje u izborni proces u BiH, ne može biti drugačije shvaćeno nego kao napad na demokratiju u jednoj suverenoj i međunarodno priznatoj državi.

Što se tiče NATO-a, Bosna i Hercegovina i njene institucije su u tome smislu donijele relevatne odluke, a o članstvu BiH u NATO se neće odlučivati u Milanovićevoj "maloj Moskvi", nego na mnogo značajnijim mjestima. Ako Plenković i Milanović misle da će ponižavanjem države Bosne i Hercegovine ostvariti svoje interese u Bosni i Hercegovini, onda se varaju - poručio je Komšić. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.