open-navfaktor-logo
search
Najavio sankcije
Konaković o zapošljavanju NiP-ovca na štetu sina šehida: Lično sam prijavio Uredu, ako bude tačno...
22.06.2024. u 19:50
get url
text
Nakon što je Faktor danas prenio tekst portala Patria u kojem se navodi da je na, kako se navodi, lažirani konkurs za vozača u Javnu ustanovu Zavod za medicinu rada Kantona Sarajevo primljen čovjek koji je već ranije primljen, član stranke Narod i Pravda (NiP), reagirao je predsjednik te stranke Elmedin Konaković.
Radi se o, kako je objavljeno, Nerminu Kapi, vijećniku Naroda i pravde u Općini Centar i prema podacima iz registra zaposlenih u KS uposleniku na radnom mjestu vozač u JU Zavod za medicinu rada KS - mjestu za koje je konkurs raspisan.
Adnan Čamdžić je dijete šehida, odlikovanog za svoju borbu za Bosnu i Hercegovinu, koji se pokušao zaposliti kao vozač u ovu javnu ustanovu, ali nije primljen jer je prvorangirani na konkursu bio - Nermin Kapo.
- Nakon pisanja Faktora da je u namještenom konkursu u JU Zavod za medicinu rada KS primljen član NiP-a, a da je mladić koji je šehidsko dijete malverzacijama ostao na drugom mjestu, lično sam ovaj predmet prijavio Uredu za borbu protiv korupcije KS i zatražio hitno djelovanje.
Ako se nadzorom ispostavi da su se nepravilnosti desile oštro će biti sankcionisani svi koji su odgovorni, direktor, članovi komisije i svi ostali koji snose odgovornost.
Ovo nije i nikad neće biti dozvoljeno u Narodu i pravdi - naveo je večeras na Facebooku Konaković. 
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.