open-navfaktor-logo
search
Faktor saznaje
Konaković pozvao lidere Bošnjaka iz BiH i regiona na sastanak
Sastanak bi se trebao održati u Sarajevu, u petak, 12. aprila
AUTOR: Autor: A.Dr.
06.04.2024. u 16:03
get url
text
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković pozvao je na radni ručak i sastanak političkih predstavnika Bošnjaka regiona koji će se održati u petak, 12. aprila u hotelu Hills u Sarajevu sa početkom u 15 sati, saznaje Faktor.
Poziv za sastanak
Tema sastanka je "Položaj i status Bošnjaka u regiji". Na spisku pozvanih učesnika do kojeg je došao Faktor nalaze se: Ervin Ibrahimović, predsjednik Bošnjačke stranke (Crna Gora), Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja (Srbija), Sulejman Ugljanin, predsjednik SDA Sandžaka, predsjednik SDP Srbija Rasim Ljajić, Armin Hodžić, predsjendik Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Munir Kolašinac, predsjednik Bošnjačkog demokratskog saveza Makedonije, Mirzet Džogović, predsjednik Bošnjačke stranke Kosova, Emilija Redžepi, predsjednica Nove demokratske stranke Kosova, Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a, Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH, Šemsudin Mehmedović, predsjednik stranke Naprijed, Sevlid Hurtić, predsjednik BH Zeleni, Bayram Akgul i predsjednik Poslovnog savjeta Turske i Crne.     
Popis učesnika
Zanimljivo da na spisku pozvanih nema člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Denisa Bećirovića, kao ni čelnika SDP-a Nermina Nikšića, stanke koja je vladajućoj koaliciji kada je u pitanju državni i federalni nivo.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.