open-navfaktor-logo
search
Imenovanja
Konstituisano pet zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH
Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih danas je konstituisano pet zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).
27.03.2023. u 15:13
get url
text

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost Bosne i Hercegovine izabran je Jasmin Imamović, za prvu zamjenicu predsjedavajućeg Marina Pendeš, a za drugog zamjenika predsjedavajućeg Radovan Kovačević. Članovi ove Komisije su i Sanja Vulić, Slavko Matić, Darko Babalj, Milan Dunović, Šerif Špago, Sredoje Nović, Zdenko Ćosić, Kemal Ademović i Safet Softić.

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno – sigurnosne agencije BiH izabran je Ilija Cvitanović, za prvog zamjenika predsjedavajućeg Albin Muslić, a za drugog predsjedavajućeg Sredoje Nović. Članovi ove Komisije su i Milorad Kojić, Predrag Kožul, Sabina Ćudić, Šemsudin Mehmedović, Darko Babalj, Nikola Špirić, Marina Pendeš, Kemal Ademović i  Safet Softić.

Konstituisana je i Zajednička komisija za ekonomske reforme i razvoj PSBiH. Za predsjedavajuću ove Komisije izabrana je Ermina Salkičević – Dizdarević, za prvog zamjenika predsjedavajuće Ilija Cvitanović, a za drugog zamjenika predsjedavajuće Čedomir Stojanović. Članovi ove Komisije su i Nihad Omerović, Šemsudin Dedić, Nermin Mandra, Mladen Bosić, Snježana Novaković-Bursać, Dženan Ðonlagić, Šefik Džaferović, Želimir Nešković i Zlatko Miletić.

Za predsjedavajućeg Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH izabran je Zdenko Ćosić, za prvog zamjenika predsjedavajućeg Miroslav Vujičić, a za drugog zamjenika predsjedavajućeg Dženan Đonlagić. Članovi ove Komisije su i Mia Karamehić-Abazović, Saša Magazinović, Predrag Kojović, Denijal Tulumović, Branislav Borenović, Snježana Novaković-Bursać, Šefik Džaferović i Ilija Cvitanović.

Za predsjedavajućeg Zajednička komisije za administrativne poslove PSBiH izabran je  Obren Petrović, za prvu zamjenicu predsjedavajućeg Marina Pendeš, a za drugog zamjenika predsjedavajućeg Denis Zvizdić. Članovi ove komisije su i Nebojša Radmanović, Marinko Čavara, Vlatko Glavaš, Amor Mašović, Nikola Špirić, Sredoje Nović, Zdenko Ćosić, Safet Softić i Džemal Smajić.

Radi nedostatka kvoruma danas nije konstituisana Zajednička komisija za ljudska prava PSBiH, saopćio je Parlament BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.