open-navfaktor-logo
search
Službeni automobili
Kordić slijedi primjer gradonačelnice Sarajeva: Prodaje "audi 6" nabavljen za 125.000 KM u jeku pandemije
Nakon što je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odlučila prodati službeni automobil, na isti potez odlučio se i gradonačelnik Mostara Mario Kordić.
22.10.2021. u 17:15
get url
text

Kordić prodaje "audi 6" koji je krajem oktobra 2020. nabavio bivši mostarski gradonačelnik, pokojni Ljubo Bešlić, piše Bljesak.

VEZANI TEKST - Gradonačelnici Karić se žurilo da proda "passata" pa zaobišla brojne zakonske procedure

Gradonačelnici Sarajeva se pri prodaji žurilo te je zaobišla zakonske procedure, a službeni "passat" prodat je ispod knjigovodstvene cijene koja je iznosila 40.178,68 KM.

Kordića je na poziciji gradonačelnika Mostara dočekao automobil za koji je u jeku pandemije izdvojeno 125.000 KM.

Pitanje novog "audija" i njegove upotrebe često je bilo na meti novinara u Mostaru, posebno nakon poteza gradonačelnice Sarajeva, te "rezanja" voznog parka u Gradskoj upravi Banje Luke.

Kordić je ranije rekao da nema neku ekstremnu želju voziti taj "audi", ali je i dodao da Grad mora imati neko službeno i uredno vozilo koje će sutra otići po nekog ambasadora ili stranog gosta koji dolazi u Mostar.

No, očito na "audi 6" više ne računa te je stavljen na prodaju. Trenutno nije poznato po kojoj cijeni se prodaje, kao ni to u čemu će se voziti strani gosti, ali i gradonačelnik Kordić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.