open-navfaktor-logo
search
Glas za dokazane prijatelje
Krug 99 pozvao bh. dijasporu da izađe na predstojeće izbore za članove Evropskog parlamenta
AUTOR: Fena
04.06.2024. u 19:50
get url
text
Predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović
Predsjednik Kruga 99 Adil Kulenović
FOTO: Arhiv/Fena
Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99 obratila se pismom bh. dijaspori koja ima aktivno biračko pravo u domicilnim državama Evropske unije u kojem ih poziva da izađu na predstojeće izbore za članove Evropskog parlamenta.
Istaknuto je da će novi saziv Evropskog parlamenta umnogome ocrtati budućnost, mir i stabilnost EU-a i svake njene države, ali i budućnost država aspiranata za buduće članstvo.
Krug 99 poziva bh. dijsporu da "glasaju po vlastitoj savjesti i odgovornosti kako prema društvima i zemljama druge domovine, ali i sa najdubljim osjećanjima za sudbinu vaše izvorne domovine Bosne i Hercegovine".
- Naša zemlja suočena je sa preteškim izazovima! Vaš glas je važan! On će omogućiti da se snažnije čuje pošten glas, tamo gdje se odlučuje o demokratskoj i prosperitetnoj tranziciji suverene države BiH. Prepoznajte među kandidatima one koji će zastupati izvorne evropske vrijednosti za integraciju BiH u EU, tom pouzdanom putu ka trajnom miru i prosperitetu za sve ljude u našoj napaćenoj zemlji - navedeno je.
Također, pozvani su da odbiju glasati za one koji bi nas ostavili u predziđu moderne Evrope, u okovima etnonacionalizma i podjela.
- Vi u Nizozemskoj prepoznali ste Tineke Strik i njen odvažni glas u Evropskom parlamentu koja je razumjela i zastupala najbolje interese svih ljudi u BiH. Glasajte za takve dokazane prijatelje i kandidate u čiju dobru namjeru ste se osvjedočili u prošlosti. Podjednako prepoznajte i one koji odbijaju za Bosnu i Hercegovinu vrijednosti koje Evropa želi za sebe. Izaći na evropske izbore vaša je ljudska dužnost prema izvornoj domovini - poručuju iz Kruga 99.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.