open-navfaktor-logo
search
O dogovoru sa SNSD-om
Kulenović: Čini se da "Osmorka" nije uočila ključnu strategiju urušavanja države
Čini se da grupacija "Osmorke" nije uočila ključnu strategiju, a to je puzajuća strategija urušavanja države, kazao je danas Adil Kulenović, predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99", komentirajući jučerašnji sastanak "Osmorke" i SNSD-a nakon kojeg je najavljeno da će on uz još HDZBiH formirati državnu vlast.
11.12.2022. u 11:41
get url
text

- Mora se priznati da je Milorad Dodik (predsjednik SNSD-a, op.a.) izuzetno vješt političar u političkoj manipulaciji i načinu ponašanja i predstavljanja sebe u javnosti, kao što je Aleksandar Vučić (predsjednik Srbije, op.a.) u Srbiji - da manipuliše čitavom javnošću.

VEZANI TEKST - O foteljama moguće krajem iduće sedmice: Evo šta su dogovorili SNSD i "Osmorka"

Ali čini se da "Osmorka" nije uočila ključnu strategiju, a to je puzajuća strategija urušavanja države koja će uvijek činiti korak naprijed, pa još korak naprijed pa naizgled nazad, ali nikada se odričući ključnih ciljeva koji su davno zacrtani i nažalost traju već sto godina – dodao je istakao je Kulenović.

On je uoči sesije "Kruga 99" posvećene temi "Nužnost političkog savezništva državotvornih snaga BiH u procesu formiranja vlasti", kazao da je neosporno da je više od pola građana BiH izašlo na izbore 2. oktobra i, bez obzira kome, dalo svoj glas s uvjerenjem da tako doprinose izgradnji države, njenoj stabilnosti i sigurnosti. Ali...

- Većinsko očekivanje da će taj naboj građana nužno rezultirati jasnim državotvornim jedinstvom svih državotvrnih političkih snaga, neovisno o njihovim stranačkim identitetima, sada je, kako izgleda, iznevjereno, čak i od onih političkih subjekata koji su nudili viziju izlaska BiH iz stogodišnje zamke etnonacionalizma koji uvijek teži separatizmu, pripajanju susjednim državama – dodao je Kulenović.

Rekao je i da će interese dijela međunarodnih faktora za blokiranje demokratskog preobražaja i razvoja BiH, putem opstruiranja političkog savezništva svih državotvornih snaga BiH, platiti u konačnici oni koji su danas u tome.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.