open-navfaktor-logo
search
Hrvatski ministar
Medved: Hrvatska vojska i Armija RBiH su sarađivale
Potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je subotu u Karlovcu kako mu nije poznato na koji je događaj mislila glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek kada je rekla da se provode istrage u vezi sa naznakama da je Armija Republike Bosne i Hercegovine tokom devedesetih godina prošlog vijeka ušla na teritorij Hrvatske.
04.06.2022. u 15:45
get url
text

Upitan jesu li Armija RBiH i Hrvatska vojska sarađivale, ministar Medved je rekao da je određenih elemenata saradnje bilo.

VEZANI TEKST - Dok im Srbija podiže optužnice: Hrvatska nakon 30 godina istražuje ulogu Armije RBiH u "Oluji"!?

- Želim podsjetiti javnost, govori se o konkretnom području bivše općine Slunj. Određenih elemenata saradnje Hrvatske vojske i Armije RBiH je bilo na prostoru bivše Općine Slunj, s obzirom na žestinu napada neprijatelja Srba i tzv. JNA.

Više od 15.000 ljudi iz Hrvatske je bilo prihvaćeno na području Zapadne Bosne, jer da nisu u tom trenutku izbjegli iz Hrvatske pitanje je ko bi ostao živ. Oni koji su ostali na tom području, bili su ubijeni od neprijatelja i strahovito je velik broj i masovnih stratišta i pojedinačnih grobnica - rekao je ministar Medved.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.