open-navfaktor-logo
search
Oštra reakcija
Mehmedović Kalabuhovu: Ne prijetite jer mi se ne znamo bojati, niste nigdje vidjeli da Bosanac kleči
Državni zastupnik Šemsudin Mehmedović reagirao je na društvenim mrežama oštro na izjavu ruskog ambasadora u BiH Igora Kalabuhova upućenu američkom ambasadoru u BiH Michael Murphyju. 
01.04.2022. u 12:18
get url
text

VEZANI TEKST - Američki ambasador poručio: Rat u Ukrajini je najbolji pokazatelj da BiH mora ući u NATO

- Ambasadore Kalabuhov vrlo ste loš diplomata - teško ste uvrijedili naše građane, pokazali ste otvoreno u niz navrata da Vi i Rusija smatrate da građani BiH nemaju sposobnosti da razumiju ulogu Rusije u BiH. Smatrate nas nedostojnim. Kada jedan ambasador i jedna država na taj način uvrijede građane jedne države, onda je ambasador s obje noge na izlaznim vratima. Želimo Vam da što prije napustite našu zemlju.

Vi ste za građane koji poštuju Ustav BiH ista prijetnja kakva se ostvarila u Ukrajini. Vaš je interes da razne nove "Republike Srpske i Donbasi" izazovu na stotine ratova u svijetu, Vaš je interes da suverenitet i nezavisnost kakvi su postojali do agresije Rusije na Ukrajinu 24. februara zauvijek nestanu u na stotine i stotine novih saopćenja od 5.000 riječi na razini regionalnih sila širom svijeta.

Rusija i Kina svojim reagovanjem na izjave ambasadora Michaela Murphyja dokazale su da imaju svoju viziju BiH koja se potpuno poklapa sa stranom ili stranama koje su izvršile agresiju na BiH prema presudama međunarodnih sudova i koje i danas provode istu, ali maskiranu politiku prema BiH. Ista ta politika koja je prema BiH demonstrirana od Beograda i sljedbenika ili produžene ruke Beograda u BiH u ratu i danas vlada u Srbiji i sa njenom produženom rukom u BiH. Isto važi za Zagreb.

VEZANI TEKST - Verbalni rat Rusije i SAD-a u BiH: Kalabuhov o mentalnim sposobnostima Murphyja, Zaratustri, crvenoj liniji...

I Kina i Rusija su pokazale da strani ili stranama koje su po presudama međunarodnih sudova izvršile agresiju, UZP i genocid u BiH daju snagu da nastavi ili nastave s onim što su započeli 1992. i 1993. godine, deklarativno podržavajući suverenitet BiH, a stvarno rušenje njenog suvereniteta i teritorijalnog intergiteta uporno stajući na stranu političkih ideologija koje su kreirale, izvele, i nastavile s politikom otvorene a kasnije hibridne agresije, rušenja i urušavanja BiH i onemogućavanja njene budućnosti, kroz gašenje institucija. Jučerašnji pokušaj održavanja sjednice zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH je očit primjer.

Rusija i Kina su podržavale i podržavaju da marionete Beograda i Zagreba spriječavaju napredak BiH u prirodnim euroatlanskim integracijama, a ambasador Rusije je otišao tako daleko da je javno zaprijetio građanima BiH ako se Moskvi ne dopadne njihova odluka o euroatlantskim integracijama. Ne prijetite, jer mi se ne znamo bojati, niste nigdje vidjeli da Bosanac kleči. Ne, on uvijek stoji uspravno, gordo, ponosno! I uvijek smo na strani istine, ma ko bio sa druge strane! Upamtite to! - napisao je Mehmedović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.