open-navfaktor-logo
search
Ostanak na vlasti
Mehmedović upozorava: Mostar je za Dodika i Čovića bio generalna proba za neodržavanje izbora 2022.
Najave predsjednika HDZBiH i SNSD-a Dragana Čovića i Milorada Dodika da će bojkotovati Opće izbore 2022. godine, na društvenim mrežama je komentirao državni zatupnik Šemsudin Mehmedović. 
06.12.2021. u 15:36
get url
text

Uz postavljanje pitanja "šta je suština problema ustavne krize koju su napravili Dodik-Čović?, Mehmedović daje svoj osvrt. 

VEZANI TEKST - Dodik najavio mogućnost da SNSD podrži HDZBiH u bojkotu Općih izbora

- BiH bez izbora kao Mostar: narednu deceniju Dodik i Čović su spašeni bez izbora i na vlasti. Zapravo sva suština njihove borbe i razgradnje Ustava BiH i problematiziranja izbornog zakonodavstva je kako da oni ostanu na vlasti!

Mostar bez izbora nije bio slučaj već proba za Čović-Dodikov plan da ostanu na vlasti narednih osam godina: kreću sa Inzkovim scenarijem za Mostar: slijedi nam osam godina bez izbora sa Dodikom i Čovićem, maltretiranja otcjepljenjima, modifikacijom hrvatske samouprave i Herceg-Bosne. Očito je to dio međunarodnog plana: eksperiment koji su napravili sa Mostarom bez izbora skoro deceniju, sada će preslikati na cijelu BiH. Zato i jeste bio izveden eksperiment u Mostaru. Zato i jesta ozvaničen kraj Mostara bez izbora. Zato u to i jeste bila uvučena SDA koja treba samo da pristane na već napravljen plan! Sondirali su sve aspekte i vidjeli da nema otpora. Sada se Mostar bez izbora diže na nivo BiH. Tako je međunarodna zajednica obezbijedila status quo u BiH i ostanak secesionista na vlasti narednu deceniju, umarajući bosanski narod od politike i problema, u toj mjeri da se navikne na stanje u kome živi.

SNSD i HDZ više nemaju izbornog kapaciteta kao što Dodik otvoreno priznaje da nema kapaciteta da popuni OSBiH. Čović je doživio demografski fijasko iseljavanjem u Njemačku kao i Dodik. Dodik je izgubio Banja Luku, Bijeljinu, gubi Prijedor ... obojica su svjesni da nemaju izbornog kapaciteta da dobiju izbore pogotovo sa nadzornim kamerama i novim izbornim pravilima. Njihov strah je strah od izbora koje više ne mogu namještati i koje ne mogu dobiti kupovinom glasova. Zato služi bojkot.

Inzko je raspustio mostarsko Gradsko vijeće 2013. i Mostar je bio bez izbora od 2012. do 2020. Osam godina. Bila je to generalna proba za nešto puno veće i puno opasnije što nam sada slijedi. Inzkov zakon o negiranju genocida je divna maska koja bi odagnala primisli nakon što Čović i Dodik stupe u bojkot izbora 2022. Niko neće moći reći, ma nije to Inzkov model za državu bez izbora po modelu Mostara. Jeste. Upravo je to. A to znači da Dodik i Čović ne mogu izgubiti izbore. Izbora neće biti. Ostat će na vlasti narednih 8 godina, bar ako je model Mostara u pitanju. Zato izbore treba održati po svaku cijenu! - kategoričan je Mehmedović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.