open-navfaktor-logo
search
Podrška
Merhamet dopremio pomoć za popljavljena područja u Krajini, u pripremi i drugi konvoj
Delegacija Merhameta koju je predvodio predsjednik Kenan Vrbanjac danas je posjetila popljavljena područja u Unsko-sanskom kantonu.
19.05.2023. u 20:49
get url
text

Porodicama koje su pretrpljele ogromne štete Merhamet je dopremio veliku količinu humanitarne pomoći, kao što je pitka voda, hljeb, konzerve, te isušivače vlage, čizme i kabanice. 

Vrbanjac je izjavio da je Merhamet od prvog dana od kada su se desile poplave bio uz narod Krajine. Najavio je da je u pripremi drugi konvoj pomoći za Krajinu i poplavljena područja u RS-u, zajedno sa Merhametom Švedske i Merhametom Njemačke.

- U narednim danima Merhamet će posredstvom svog Regionalnog odbora Bihać za porodice koje su pretrpjele štetu osigurati laminat, keramiku, brodske podove te sjemenski materijal za povratnike u gradu Prijedor, Bosanski Novi i Bosanska Kostajnica - istakao je Vrbanjac. 

Dodao je da je Merhamet u stalnom kontaktu s Merhametovim ekipama na terenu, da se budno prati stanje na poplavljenim područjima te da će Merhamet pomoći ugroženom stanovništvu, u skladu sa svojim mogućnostima.

Sa predsjednikom Kenanom Vrbanjcem danas su na terenu bili generalni sekretar Merhameta Sidik Aždahić, direktori Regionalnih odbora Merhameta Banja Luka Jasmin Spahić, Tuzla Mensura Husanović i Travnik Merzuk Omerdić, saopćio je Merhamet.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.