open-navfaktor-logo
search
Jednodnevna posjeta
Milanović dolazi danas u Tuzlu i Brčko, susrest će se s pripadnicima HVO-a i gradonačelnikom Tuzle
AUTOR: Fena
11.05.2024. u 09:04
get url
text
Zoran Milanović
Zoran Milanović
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović boravit će danas u Tuzli i Brčkom gdje će se sastati s pripadnicima 115. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Zrinski Tuzla, gradonačelnikom Tuzle Zijadom Lugavićem te učestvovati na obilježavanju 32. godišnjice osnutka 108. pješačke brigade Hrvatskog vijeća odbrane Ravne Brčko.
Kako je najavljeno iz Ureda hrvatskog predsjednika, Milanović će u 11 sati u Tuzli položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred spomen-obilježja 115. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Zrinski Tuzla na Husinu, a zatim će se u 11 sati susresti s pripadnicima 115. brigade Hrvatskog vijeća odbrane Zrinski Tuzla u Domu kulture "Husino".
U 11.45 sati održat će sastanak i s gradonačelnikom Tuzle Zijadom Lugavićem, u  Gradskoj upravi Grada Tuzle. Nakon toga, posjetit će i Franjevački samostan sv. Petra i Pavla u Tuzli.
Kako je dalje planirano, Milanović će u Brčkom položiti vijenac i zapaliti svijeću kod spomen-obilježja 108. pješačke brigade Hrvatskog vijeća odbrane.
Posjetu će završiti u 17 sati učešćem na obilježavanju 32. godišnjice osnutka 108. pješačke brigade Hrvatskog vijeća odbrane Ravne Brčko u Hrvatskom kulturnom društvu "Napredak".
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.