open-navfaktor-logo
search
Nakon sankcija SAD-a
Miličević objavio da je deblokiran novac SDS-a iz budžeta RS-a, ali ne i na koji način
Ostaje još mnogo posla na drugim problemima u kojma se nalazimo otkako nam je ugašen račun. To je finansiranje zastupnika SDS-a u Parlamentu BiH, te vijećnika, rekao je Miličević.
AUTOR: Fena
25.04.2024. u 12:50
get url
text
Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Milan Miličević izjavio je danas da je ta stranka uspjela da deblokira novac s računa koji dobija iz budžeta RS-a za rad zastupničkog kluba u Narodnoj skupštini RS-a.
Ovoj stranci je zamrznut račun u banci nakon što joj je američko Ministarstvo finansija uvelo sankcije.
- To je djelimično riješilo problem finansiranja SDS-a. Ostaje još mnogo posla na drugim problemima u kojma se nalazimo otkako nam je ugašen račun. To je finansiranje zastupnika SDS-a u Parlamentu BiH, te vijećnika na svim lokalnim nivoima, ali vjerujemo da ćemo i taj problem riješiti - rekao je Miličević.
On nije otkrio na koji način je riješeno finansiranje iz budžeta RS-a, ali tvrdi da je sve po zakonu.
Miličević kaže i da je ova stranka na putu rješavanja i tehničkih problema u vezi s izlaskom na izbore pod imenom SDS-a.
- Nemamo konačne dokumente o tome, ali smo već nadomak tom rješenju – dodao je.
On je ustvrdio da i dalje ne postoje realni uvjeti za "normalne izbore u BiH".
- Vidjet ćemo šta će donijeti naredni dani, jer su nagovještaji razni. Ono što sigurno znam jeste da postoji u ljudima mnogo objektivnog straha od neizvjesnosti i nesigurnosti šta nas čeka u bliskoj budućnost. Prije svega, strah od sukoba, nasilja, pa rekao bih i nečega što niko ne voli da kaže, a to su i oružani sukobi. Taj strah šire neodgovorni političari. Potrebno je suzbiti te uzroke straha - ocijenio je Miličević.
On je apelovao na političare da ne upotrebljavaju zapaljivu retoriku, naglašavajući da "ovo što rade predstavnci vlasti u BiH predstavlja politički avanturizam sa vrlo zapaljivom retorikom koja izaziva nesigurnost među ljudima".
Miličević je dodao da je za njega politički povratak Igora Radojičića očekivan.
– Njegov povratak može biti dodatan kvalitet u političkom životu cijele BiH, imajući u vidu njegove kapacitete i sposobnosti. Više razumnih i racionalnih ljudi u politici može da doprinese samo boljim uvjetima za život građana - zaključio je Miličević.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.