open-navfaktor-logo
search
Iznenađenje za sve građane
Ministar Bošnjak o prekidu naplate usluga sarajevskog Vodovoda: Nedopustiva je samovolja pojedinaca
AUTOR: Faktor
16.05.2024. u 14:13
get url
text
Bojan Bošnjak
Bojan Bošnjak
Bojan Bošnjak, ministar komunalne privrede, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, oglasio se povodom novonastale situacije koja se tiče prekida naplate usluga KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.
- Nedopustiva je samovolja pojedinaca u preduzeću KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo. Ove odluke su nepromišljene i mi ćemo na sve načine tražiti da se to promijeni.
Ovo je iznenadilo sve građane Sarajeva i neprihvatljivo je samo po sebi, a još više je neprihvatljiv način na koji su se donijele ovakve odluke. Prema informacijama članova Nadzornog odbora KJKP ViK d.o.o. Sarajevo, ova odluka za potpunu obustavu naplate bez provizije nije prošla ovaj organ preduzeća. Zbog toga ovo smatram samoinicijativnom odlukom pojedinaca u menadžmentu KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo - naveo je.
Ministarstvo se, dodao je, ovom preduzeću obratilo 6. maja ove godine, odmah po dobijenim saznanjima, na što do sada nije pristigao nikakav odgovor, a po povratku s puta rukovodstva preduzeća pod hitno će se održati sastanak kako bi se riješio ovaj problem.
- Treba podsjetiti da je neprihvatljivo i ranije iznenađenje novom praksom od KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo da se naplata računa više ne može vršiti ni na drugim mjestima kao što su adrese za plaćanje drugih komunalnih usluga, osim plaćanja računa u JP BH Pošta - naveo je Bošnjak, saopćio je Press KS.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.