open-navfaktor-logo
search
Obećali pa se predomislili
Stanovnici KS prinuđeni plaćati račune za vodu sa provizijom od 1,50 KM, ViK neće otvarati blagajne
Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo, preduzeće više nije moglo nastaviti sa plaćanjem provizije JP BH Pošta u ime svojih korisnika jer ovi troškovi dodatno ugrožavaju redovno poslovanje
AUTOR: E.D.-Š.
10.05.2024. u 21:41
get url
text
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Stanovnici Kantona Sarajevo prinuđeni su plaćati račune za utrošak vode u pošti uz proviziju jer je Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija prošle godine zatvorilo svoje blagajne. Kada su zatvarali blagajne najavili su da su sklopili ugovor sa JP BH Pošta kojim je omogućeno plaćanje računa bez provizije. U međuvremenu ViK je prestao sa plaćanjem provizije.
- Otišla sam u poštu da platim račun za vodu i blagajnica mi je uzela 1,50 KM provizije. Za šta toliko uzimaju? Ne želim više da plaćam račune za vodu u pošti, ići ću gdje su se prije plaćali računi za utrošenu vodu. Zašto bih nekome poklanjala jednu i po marku - govori nam iznervirano jedna starija Sarajka.
U Vodovodu i kanalizaciji smo zatražili pojašnjenje zbog čega građani moraju plaćati proviziju u pošti i gdje sada mogu platiti račun za vodu bez provizije.
- Zbog teške finansijske situacije u kojoj se nalazi KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo, preduzeće više nije moglo nastaviti sa plaćanjem provizije JP BH Pošta u ime svojih korisnika jer ovi troškovi dodatno ugrožavaju redovno poslovanje.
Zbog navedenih razloga od 01. maja 2024. godine plaćanje troškova provizije snose naši korisnici, a prema važećem cjenovniku JP BH Pošta. Preduzeće nažalost ne može otvoriti blagajne tako da korisnici ne mogu vršiti plaćanje računa bez provizije - odgvoreno nam je iz ovog preduzeća.
Dodaju i sljedeće:
- Korisnici račune mogu platiti i elektronskim putem i na taj način snose manje iznose provizije. Preduzeće ima sklopljene ugovore za plaćanje putem e-režija sa bankama: Bosnia Bank International, ASA Banka, UniCredit Bank, Intesa Sanpaolo i Sparkasse Bank.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.