open-navfaktor-logo
search
Lijepa priča
Mladi u Potočarima priredili doček najodabranijeg mjeseca u godini
Djeca iz Potočara već treću godinu prigodnim programom organizuju doček mjeseca ramazana, a petnaestogodišnja Mirsada Omerović kazala je Feni da s prijateljima nastoji da održi tradiciju dočekivanja blagoslovljenog mjeseca.
23.03.2023. u 14:02
get url
text

- Željela sam da sa svojim drugarima iz Potočara organizujemo i zajednički uđemo u najodabraniji mjesec u godini. Uz zajednički namaz, vatromet, slatkiše i ilahije, otpočeli smo najljepše putovanje u ovoj godini. Kroz dane koji su pred nama, zajedno ćemo iftare dočekivati, zajedno namaze klanjati, činiti najljepša moguća djela i biti povezani najjačom vezom koja na ovome svijetu postoji – kazala je Omerović.

Zahvalna je, kaže, na prilici da bude dijelom te lijepe priče te poručuje omladini u Potočarima da živi islam i tradicijske vrijednosti te da čvrsto rade na očuvanju svog identiteta.

Njena majka Adisa Omerović kaže da su ih djeca, kao roditelje i mještane Potočara, učinili ponosnim.

- Djeca su još jedanput održala lekciju svima nama. Roditelji su ovoga puta kao podrška učestvovali u realizaciji dočeka ramazana, a lijepog druženja s najmlađima, uz vatromet, nije manjkalo. Mi koji živimo na ovome području vrlo dobro znamo koliko nekada kao muslimani znamo biti razjedinjeni, u kojoj mjeri je ovaj kraj opustošen, ali ramazan nam vraća nadu u dolazak ljepših vremena i većeg jedinstva muslimana - poručila je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.