open-navfaktor-logo
search
Kritika na račun čelnika HDZ-a
Mostarski medij o Čovićevom "legitimnom predstavljanju": Beskrvni stožernik brutalno prizemljen
AUTOR: Autor: Dnevni.ba
22.04.2024. u 09:02
get url
text
Dragan Čović
Dragan Čović
Postalo je već jadno, čelnik HDZ-a Dragan Čović nakon svakog sastanka vladajućih partnera i rasprave o Izbornom zakonu doživljava sve prizemnije udarce. I u Istočnom Sarajevu je beskrvni stožernik brutalno prizemljen, piše mostarski Dnevni list.
Njegova koncepcija o totalnoj rekonstrukciji izbornih pravila i novi model izbora člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda je arhivirana. 
Najvjerniji partner Milorad Dodik nije za ustavne promjene, on besmisleno podržava Čovićevo uzaludno upinjanje da jednog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine biraju Hrvati, ali ne želi niti čuti za presudne ustavne promjene bez čega se Čovićeva politička mapa puta ne može provesti.  
Amerikanci i Evropljani nikada neće dopustiti da se taj dio neposrednih izbora promijeni bez, barem, i ograničenih ustavnih promjena. Ovdje je vrlo važno naglasiti da niti Čović ne smije ući u avanturu promjene Ustava BiH, jer se Dodiku zakleo da neće dirati u RS.
Elmedin Konaković, neformalni vođa Trojke, ne spori Hrvatima da sebi biraju predstavnike pa i jednog člana Predsjedništva BiH, ali uvjet su ustavne promjene. 
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.