open-navfaktor-logo
search
Zasijedali i zaključili
Nakon komesara, oglasila se i Vlada KS: Da li je posrijedi politizacija slučaja ubistva sarajevskih policajaca?
Komesar Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo Nusret Selimović danas je održao press konferenciju na kojoj je saopćio rezultate istrage ubistva dvojice pripadnika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.
08.11.2021. u 17:51
get url
text

Selimovićevo obraćanje u pojedinim momentima imalo je prizvuk obračuna sa pojedinim državnim agencijama.

On je tako nabrajao policijske agencije kojima je zahvalio na saradnji u ovom slučaju, pa je spomenuo i Obavještajno-sigurnosnu agenciju BiH "čijim je časnim profesionalcima neizmjerno zahvalan". Iz ovoga bi se dalo zaključiti da je u konkretnom slučaju bilo i "nečasnih".

VEZANI TEKST - Selimović saopćio da je ubistvo sarajevskih policajaca rasvijetljeno što se MUP-a tiče, novinari nisu mogli ništa pitati

Nakon press konferencije komesara Selimovića, na kojoj pitanja novinara nisu bila dozvoljena, oglasila se i Vlada KS, koja je saopćila da "podržava rad MUP-a KS i Uprave policije".

Postavlja se pitanje zar postoji igdje vlada koja ne podržava rad svoje policije i šta se dešava u pozadini ovog slučaja, pa je potrebno da komesar, koji se inače ne oglašava, održi konferenciju za medije, a Vlada naprasno saopći kako podržava policiju.

Postavlja se pitanje da li je posrijedi politizacija istrage ubistva sarajevskih policajaca kao što je to već odavno slučaj sa nekim drugim istragama.

Saopćenje Vlade Kantona Sarajevo prenosimo u cijelosti:

U svjetlu napora koji se u posljednje tri godine kontinuirano ulažu na rasvjetljavanju ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, Vlada Kantona Sarajevo donosi sljedeći zaključak: "Vlada KS daje posebnu podršku radu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije KS u borbi protiv kriminaliteta i osiguranju stabilnog javnog reda, mira i sigurnosti građana na području Kantona Sarajevo, a naročito u istrazi predmeta ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, mučki likvidiranih na dužnosti, 26. oktobra 2018. godine. Vlada je u kontinuitetu i bezrezervno opredijeljena ka podršci i jačanju svih kapaciteta policijskih službenika u njihovoj borbi sa svim oblicima kriminala, u cilju potpune zaštite sigurnosti građana i njihove imovine".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.