open-navfaktor-logo
search
Savjet MZ
Nakon neuspjelih izbora u Janji Konaković tvrdi da ima snimak kao dokaz pregovora sa SDA
Brojne su reakcije nakon izbora za članove Savjeta mjesne zajednice Janja gdje je ušlo osam članova sa liste Grupa građana "Jedinstvena lista" srpske nacionalnosti, te jedan član Udruženja Oksigen Janja Mujo Bogaljević.
12.04.2022. u 09:17
get url
text

VEZANI TEKST - Izbori u Janji: Jedina "pobjeda" NiP-a usmjerena isključivo protiv SDA jeste pobjeda srpske liste

Podsjećamo, niti jedan kandidat iz SDA niti iz stranke Narod i pravda nije ušao u Savjet mjesne zajednice Janja.

Pa tako Janja sa većinski bošnjačkim stanovništvom ima samo jednog Bošnjaka u Savjetu MZ.

Iako su iz SDA i Naroda i pravde optuživali jedni druge za ovaj neuspjeh i iako je Narod i pravda izrazila zadovoljstvo jer je sa rezultatima, odnosno brojem glasova, sustigla SDA, predsjednik ove stranke Elmedin Konaković tvrdi drugačije.

- U Janji smo na lokalnim izborima stali na listu zajedno sa SDA. Prihvatili smo pozicije na listi sa kojih je ulazak u Skupštinu u Bijeljini bio skoro nemoguć. Značajno smo doprinijeli rezultatu i osvajanju dva mandata. Nakon izbora u Janji nije bilo jedinstva, i dalje sve isto, članska karta jedne stranke osnov za bilo kakva prava. Danas iz iste kuće gomila laži i kleveta – naveo je Konaković, te nastavio:

- U posjedu smo snimka na kojem se jasno čuje da smo i pored svega mi predlagali jednu listu, a da su kolege iz SDA odbile i predložile dvije. Vrlo je važno čuti istinu o jedinstvu Bošnjaka u manjem bh. entitetu.

Narod i pravda je zakazala press konferenciju za danas na kojoj će se, kako su najavili, govoriti o izborima u Janji i pregovorima sa SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.