open-navfaktor-logo
search
Zbog federalne ministrice
Nakon što ga je Beus prozvao: Hadžihafizbegović je ipak dao pismenu ostavku u UO Fondacije za kinematografiju
Emir Hadžihafizbegović ozvaničio je svoju ostavku na poziciji člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju. Pisani dokument dostavio je predsjedniku Upravnog odbora Antoniju Beusu koji je, podsjetimo, Hadžihafizbegovića prozvao da se ostavka "ne daje Viber porukom".
18.05.2023. u 13:34
get url
text

VEZANI TEKST - Beus odgovorio Hadžihafizbegoviću: Jeftini populizam, samopromocija i dnevnopolitičko uveseljavanje

Hadžihafizbegović je podnio neopozivu ostavku zbog stavova o ratnim zločincima Sanje Vlaisavljević, federalne ministrice za kulturu i sport.

- Ovim pisanim aktom podnosim neopozivu ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fonda za kinematografiju, a u vezi sa skandaloznom i anticivilizacijskom izjavom nove federalne ministrice kulture i sporta, izvjesne Sanje Vlaisavljević koja rehabilitira svojim medijskim nastupima egzekutora nevinih ljudi i masovnog zločinca Darija Kordića, koji je počinio lokalni genocid nad civilima mjesta Ahmići u srednjoj Bosni. Dotični ubica staraca i djece osuđen je u haškom tribunal za težak ratni zločin.

Moji svjetonazori, moj odgoj i etika u suprotnosti su sa stavom ministrice Sanje Vlaisavljević, te ovom ostavkom završavam svoj mandat u Upravnom odboru fonda koji je pod ingerencijom Ministarstarstva dotične ministrice.

VEZANI TEKST - Hadžihafizbegović: Izjava Vlaisavljević kako masovnog ubicu iz Ahmića treba rehabilitirati je za policijsko privođenje

Molim da se moja ostavka u pisanoj formi i u cjelini objavi na web stranici Fonda za kinematografiju - napisao je Emir u ostavci koja je na Faktorovu adresu stigla iz Fondacije za kinematografiju. 

U mailu je stigla i prepiska Hadžihafizbegovića sa Beusom koju možete pogledati na fotografiji. 

Povodom pismene ostavke Emira Hadžihafizbegovića, naknadno se oglasio i Beus.

- Kao što mi je u viber poruci od 11. maja i najavio, kolega iz UO Fonda za kinematografiju Federacije Bosne i Hercegovine, Emir Hadžihafizbegović je 15. maja pismeno dostavio svoju ostavku Upravnom odboru. U skladu sa zakonom Upravni odbor je ostavku proslijedio nadležnom tijelu na daljnje  postupanje.

Kao Upravni odbor želimo da se zahvalimo našem kolegi na dosadašnjem višegodišnjem angažmanu i predanom radu u Upravnom odboru. Veselimo se njegovim novim ulogama i želimo mu mnogo novih uspjeha - napisao je Beus. 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.