open-navfaktor-logo
search
Oštra reakcija
Beus odgovorio Hadžihafizbegoviću: Jeftini populizam, samopromocija i dnevnopolitičko uveseljavanje
Predsjednik Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Federacije Bosne i Hercegovine Antonio Beus reagovao je na prozivku kolege Emira Hadžihafizbegovića jer, kako je istakao, "osjeća se obaveznim izreći par fakata". 
11.05.2023. u 13:56
get url
text

VEZANI TEKST - Hadžihafizbegović: Izjava Vlaisavljević kako masovnog ubicu iz Ahmića treba rehabilitirati je za policijsko privođenje

Hadžihafizbegović je nakon što je dao ostavku na mjesto člana Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju FBiH jer, kako je naglasio, "pripada resoru Federalnog ministarstva kulture i sporta, koje od prije nekoliko dana odlukom Nermina Nikšića vodi izvjesna Sanja Vlaisavljević", pozvao da isto učine Beus i Milan Trivić.

- Ovo je prvi put da komentiram javne prozivke, čija je funkcija samopromocija i dnevnopolitičko uveseljavanje svekolikog puka, jednom rječju "jeftini populizam".

Nama, kao profesionalcima rad Fondacije za kinematografiju mora biti primarni interes. Saradnja sa ministarstvom i projekti koje uz podršku ministarstva realiziramo su okvir našeg djelovanja. Dosadašnjim radom smo to i dokazali. Koliko znam, to su stavovi i aktuelne ministrice. Smatram da Viber ostavka nije ostavka jer zna se kako se ostavka podnosi. Naglašavam: ova Viber ostavka je jednokratni politički pamflet namjenjen ličnoj samopromociji. Pri tome moramo znati da se ostavka podnosi u trenutku dogovorenog višegodišnjeg, unosnog, poslovnog angažmana u Republici Hrvatskoj. Dok u Fondaciju za Kinematografiju ne stigne zvanična ostavka, ako je uopće bude, ne namjeravam javno polemizirati na ovu temu - napisao je Beus u saopćenju koje je stiglo na mail redakcije Faktora. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.