open-navfaktor-logo
search
Ekipe VIK-a na terenu
Pojavio se novi kvar: Veliki dio Sarajeva ponovo bez vode
Faktor
29.03.2024. u 13:06
get url
text
Radovi u ulici Jukićeva
Radovi u ulici Jukićeva
FOTO: Mina
Zbog novonastalog kvara u ulici Jukićeva nije bilo moguće uspostaviti uredno vodosnabdijevanje u svim dijelovima grada, naveli su iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo.
U pojašnjenju na Facebooku kažu kako su njihove ekipe na terenu i odmah će pristupiti popravci.
- Budući da se radi o glavnom transportnom cjevovodu morat će se pristupiti zatvaranju cjevovoda DN 500 te će doći do prekida vodosnabdijevanja naselja: Koševsko brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Barica, Dumače, Ugorsko, Dreskovača, Krše, Donja Jošanica, Orahov brijeg, kao i u ulicama: Alipašina, Bolnička, Koševo, Patriotske lige, Zahira Panjete, Orlovačka, Drinska, Fra Matije Divkovića, Skopljanska i Ivanjska - saopćili su.
Više informacija o normalizaciji vodosnabdijevanja saopćit će u popodnevnim satima.
Radovi na uvezivanju dijela rekonstruisanog potisnog cjevovoda DN 700 za pravac pumpanja Alipašin most-Kobilja glava a koji su se odvijali na spoju ulica Srđana Aleksića i Džemala Bijedića, kao i radovi na popravci kvara na cjevovodu DN 500 u ulici Jukićeva završeni su u noćnim satima.
- Po završetku radova počelo je postepeno puštanje vode u sistem, a normalizaciju snabdijevanja vodom očekujemo u jutarnjim satima. Ekipe su uložile sve napore da se radovi uspješno privedu kraju uzimajući u obzir da se radi o veoma kompleksnim zahvatima  - saopćili su ranije iz VIK-a.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.