open-navfaktor-logo
search
Dodik je sigurno ponosan
Nametnuti lažni identitet: Maturanti iz Lukavice uz zapaljene baklje pjevaju "Oj Kosovo, Kosovo, zemljo moja voljena"
AUTOR: Faktor
20.05.2024. u 13:15
get url
text
Kraj maja vrijeme je maturantskih srednjoškolskih proslava, pa tako i Bosni i Hercegovini. Vrijeme je to bezgranične radosti i vrhunca nevine bezazlenosti koje nosi svako djetinjstvo na prelasku u mladost.
Samo ne u dijelovima BiH gdje je nacionalistička indoktrinacija i nametanje lažnog identiteta, koje promoviše prije svega predsjednik bosanskhercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik, na vrhuncu. 
Dodik i njegova saradnici i poklonici, a sve po lukavim i opasnim uputama iz Beograda, promoviraju mržnju prema državi BiH, negiraju je svakodnevno, s Bošnjacima ne žele udisati ni zajednički zrak i tako (ne)svjesno stvaraju vojsku onih koji su spremni na sve kako bi se pokazali "pravovjernim" Srbima.
Ovaj put "pjesmom". Naime, maturanti iz Istočnog Sarajeva su zapjevali uz zapaljene baklje "Oj Kosovo, Kosovo, zemljo moja voljena". Kakve veze imaju dječaci i djevojčice od 17 ili 18 godina iz Lukavice, Trnova, s Pala, Sokoca... imaju s Kosovom?! Je li im to najvažnije u možda najposebnijem danu u životu?   
Njihov nastup izazvao je burne reakcije u komentarima na društvenim mrežama poput "kakve generacije stasavaju", " ovu knjigu nisu pročitali", "stasavaju nove degeneracije"... Nažalost, bilo je i onih koji odobravaju ulazak djece u otvoreni nacionalizam.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.