open-navfaktor-logo
search
Donesena naredba
Neće se provoditi istraga protiv tužilaca i uposlenika Tužilaštva TK
Tužilaštvo Kantona Sarajevo donijelo je naredbu da se neće provoditi istraga protiv tužilaca i uposlenika Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, povodom komentara zamjenika glavnog tužioca ovog Tužilaštva Jezdimira Spasojevića na društvenoj mreži Facebook u kojma je ukazivao na navodne nezakonitosti određenih tužilaca i zaposlenika.
10.08.2021. u 11:37
get url
text

U odluci se navodi da je, nakon obavljenih provjera prijavljenih radnji, utvrđeno da nema osnova sumnje da su prijavljeni počinili krivično djelo te da prijavljeno djelo nije krivično djelo, saopćilo je Tužilaštvo TK.

VEZANI TEKST - Završen disciplinski postupak protiv tužioca Jezdimira Spasojevića

Iz Tužilaštva podsjećaju da su istražitelji Federalne uprave policije, po nalogu Tužilaštva KS, u aprilu 2021. godine saslušali veći broj tužilaca i uposlenika Tužilaštva Tuzlanskog kantona a vezano za navode prijavljenih radnji koje je u komentaru na spomenutoj društvenoj mreži i tokom saslušanja u svojstvu svjedoka dao zamjenik glavnog tužioca Jezdimir Spasojević protiv svojih kolega.

- S obzirom na veliki interes medija i javnosti o ovom predmetu, naročito izražen tokom saslušanja tužilaca i uposlenika Tužilaštva TK u prostorijama FUP-a u Tuzli u aprilu ove godine, te da je to dovelo do narušavanja ugleda tužilaca i Tužilaštva TK generalno, u prilogu dostavljamo medijima i javnosti na uvid integralnu tužilačku odluku sa pojašnjenjem razloga zbog kojih je takva odluka donesena u Tužilaštvu Kantona Sarajevo - naveli su iz Tužilaštva TK.

Kompletnu odluku možete pogledati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.