open-navfaktor-logo
search
Bio Babin i SBB-ov
"Nezavisni", a NiP-ov: Kandidat za načelnika Kladuše ljubio zaraženog da dobije koronu, tukao ljude...
Ima li korone i šta je to zapravo, pokušao je objasniti na TV debati kandidat za načelnika Velike Kladuše Adem Pajazetović.
07.11.2020. u 16:19
get url
text

Odgovarajući na pitanje na TVUSK, Pajazetović je doslovno rekao: 

- Pa ne znam šta bih vam rekao oko te bolesti. Bolesti ima neke, je li to korona ili prehlada. Ja sam imao direktni kontakt sa osobom koja je imala koronu, to je Fuad Sulejmanagić. Ja sam oš'o da se uvjerim, izgrlio sam ga, izljubio sam ga, da vidim nebili se razbolio, ali nisam se razbolio. I šta da vam kažem – kazao je Pajazetović o koronavirusu.

Pajazetović je kandidat za načelnika bio i na prethodnim izborima, ali nije uspio osvojiti dovoljan broj glasova. Inače, on je velikokladuški biznismen, vlasnik firmi "Eu-Vet" i "Adda promet".

VEZANI TEKST - Članovi Naroda i pravde u Hadžićima derneče u jeku korone

Njegovo ime našlo se više puta na stranicama crne hronike i to 2013. godine kada je, kako pisali mediji "pretukao ljubavnika svoje supruge sa kojim je ona prethodno pobjegla iz BiH", te ga nakon toga ostavio nagog na ulazu u Veliku Kladušu.

U martu 2015. godine biznismen je, kako su pisali mediji, pretukao sestru Amiru Paseka koja je 90-postotni invalid.

A u maju 2020. godine mediji su pisali kako je pretukao službenika Općine Velika Kladuša Sulejmana Silića.

 

Veliki plakati sa likom Pajazetovića, koji se predstavlja kao nezavisni kandidat, kao i kandidata Naroda i pravde za Općinsko vijeće, zajedno su postavljeni u tom gradu. 

 

 

VEZANI TEKST - Jasmin Hušić: Politika okrivljivanja Sarajeva za sve naše probleme je opravdavanje vlastitog nerada

Prvi put u historiji Velike Kladuše sedam političkih stranaka se okupilo oko jednog kandidata za načelnika, Jasmina Hušića, kako bi se napokon oslobodili iz okova u kojim ih desetljećima drži porodica osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića i sada kada je, kako se nadaju, kraj vladavine dinastije Abdić, jedino Narod i pravda je odbila podržati zajedničkog kandidata. Ta stranka zapravo blisko sarađuje sa Pajazetovićem. On je ujedno i bivši SBB-ovac. 

 

Pajazetović je bio kandidat SBB-a za Skupštinu USK

Više od godinu dana su se vodili politički pregovori s ciljem predlaganja zajedničkog kandidata za načelnika Velike Kladuše i od samog početka pregovora, glavni šef NiP-a u Velikoj Kladuši bio je Adem Pajazetović, dojučerašnji SBB-ovac. Na sve moguće načine pokušavao je da razvali dogovor kako bi oslobodio put Fikretu Abdiću do ponovnog mandata. U Kladuši tvrde da je Pajazetović, navodno, Abdiću ranije posuđivao novac za kampanju. 

Pajazetović podršku davao i Fikretu Abdiću

Kada im nije pošlo za rukom da rasture dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika Kladuše, Konakovićevi "prvaci" su se dosjetili da ponude svoju alternativu u vidu Adema Pajazetovića kao nezavisnog kandidata i da ga podrže na Lokalnim izborima kako bi pokušali uzeti bar hiljadu glasova te oslobodili Abdiću put do pobjede.

Pajazetović prostom matematikom, nema teoretske šanse da ugrozi Abdića jer je bio kandidat na lokalnim izborima 2016. i zauzeo tek treće mjesto. Po svemu sudeći Abdići, svjesni svoga pada, su se odlučili na pokušaj rasipanja glasova na više nezavisnih kandidata među kojima su Adem Pajazetović, Ramo Hušidić i Edin Behrić.

Iako je Pajazetović sa NiP-ovcima u Kladuši nerazdvojan, kao prst i nokat, Konaković je u izjavama za tamošnje medije kazao kako stranka Narod i pravda nema svog kandidata, te da nisu bili za širu koaliciju kada je u pitanju zajednički kandidat za načelnika i da "oni iz Sarajeva neće ljudima u Velikoj Kladuši određivati kome da daju glas".

Konaković i Pajazetović prilikom posljednje posjete Velikoj Kladuši šefa NiP-a

Ranije je taj isti Pajazetović na svojoj službenoj Facebook stranici objavljivao da je član ove stranke.

 

Kako se čini, blizak je i sa Mustafom Ružnićem (A-SDA), premijerom Unsko-sanskog kantona. 

VEZANI TEKST - NiP i Abdićevi Laburisti se žalili na Jasmina Hušića, CIK prigovor odbacio kao neosnovan

Inače u ovoj TV debati na RTVUSK, svojim izjavama briljirao je i nezavisni kandidat za načelnika Velike Kladuše Ramo Hušidić.

Pozvao je glasače da izađu na izbore 15. januara, a iznio je i ideju da se u Velikoj Kladuši otvori porodilište.

- Mi Kladušani u kratko vrijeme nećemo imati rođenih Kladušana jer će nam svima pisati mjesto rođenja Bihać – kazao je Hušidić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.