open-navfaktor-logo
search
Predsjednik RS-a
"Novi" Dodik bijesan na "Trojku": Nacrt zakona o vanjskim poslovima neće biti usvojen u Parlamentu BiH
Predsjednik boasankohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorad Dodik izjavio je danas u Banjoj Luci da nova istočna gasna interkonekcija nije najvažnija stvar za RS, ali da već 15 godina bošnjački predstavnici tendenciozno ruše ovaj projekat.  
12.05.2023. u 18:55
get url
text

VEZANI TEKST - Najproduktivnija sjednica: Čije je zakone i odluke zapravo usvojilo Vijeće ministara i ko ih je držao u ladicama

On je istakao da se svi predstavnici Bošnjaka već godinama isto odnose prema ovom pitanju, odnosno projektu koji je RS htjela i mogla do sada da završi, piše dodik.net.

- Žao mi je što jučer nisam bio u prilici da komuniciram sa članovima Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ali sigurno ne bi glasali za neke odluke, jer očigledno muslimani pokušavaju da uslovljavanjem dobijaju neke stvari. Ali, ništa nije još završeno, kao što nije završena interkonekcija, nisu ni neke druge odluke koje su donesene - rekao je Dodik novinarima.

On je podsjetio da su s partnerima na nivou BiH dogovorili da nema zaustavljanja razvojnih projekata.

VEZANI TEKST - Vijeće ministara BiH usvojilo Nacrt zakona o vanjskim poslovima

- Rečeno je da neće biti zaustavljanja, ali vidimo da ima uvjetovanja. U čemu je razlika? Ne želim da živim u zemlji koja živi na taj način – uvjet na uvjet - istakao je Dodik i dodao:

- Nacrt zakona o vanjskim poslovima neće biti usvojen u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Ovim je bacio rukavicu u lice "Trojki". Također, neće proći ni sporazum koji predviđa slobodno kretanje na zapadnom Balkanu.

- Što bi srpski predstavnici u BiH davali saglasnost da Šiptari dolaze u Sarajevo i ovdje se slobodno kreću, dok s druge strane gdje god mogu na međunarodnoj i regionalnoj sceni kleveću RS i loše o njoj pričaju - rekao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.