open-navfaktor-logo
search
Sjednica u toku
Vijeće ministara BiH usvojilo Nacrt zakona o vanjskim poslovima
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, koja je u toku, usvojilo Nacrt zakon o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine, te Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora.
11.05.2023. u 13:39
get url
text

VEZANI TEKST - Krišto: Trenutno nema uvjeta za izgradnju gasovoda Južna interkonekcija, ali Nova istočna može krenuti

Ovo je na svom Twitter nalogu napisao Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. 

Na dnevnom redu sjednice ostali su sporazumi o izgradnji gasovoda Južna interkonekacija BiH i Hrvatska, te Nova istočna interkonekcija koja je projekat entiteta RS i Srbije. 

Na dnevnom redu je u nabavka američkih helikoptera za potrebe Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, izmjene i dopune Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, što je uvjet na putu ka Evropskoj uniji. 

Sjednici Vijeća ministara prethodila je sjednica kolegija na kojoj je, očito, za razliku od prošlog puta kada sjednica Vijeća ministara BiH nije ni održana, postigao dogovor o tačkama dnevnog reda. Kolegij čine predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto (HDZ), te njeni zamjenici Zukan Helez (SDP) koji je ministar odbrane Bosne i Hercegovine, te Zoran Tegeltija (SNSD), koji je ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

Nakon sjednice planirano je obraćanje Krišto.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.