open-navfaktor-logo
search
Brojne aktivnosti
Obilježavanje Dana Armije RBiH u TK: Centralna svečanost u Banovićima, planirano postrojavanje ešalona i defile gradom
Centralna svečanost povodom Dana Armije RBiH za Tuzlanski kanton bit će održana 15. aprila.
AUTOR: Autor: J. B.
05.04.2024. u 14:20
get url
text
Brojne aktivnosti povodom Dana Armije RBiH
Brojne aktivnosti povodom Dana Armije RBiH
FOTO: Arhiva
Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine, 15. april, u Tuzlanskom kantonu bit će obilježen nizom aktivnosti, a centralna svečanost planirana je u Banovićima.
Svi učesnici obilježavanja 15. aprila bit će postrojeni u ešalone ispred Radničkog doma, a zatim će uslijediti svečani defile kroz grad do Sportske dvorane u Banovićima, gdje će u 12.30 sati biti održana svečana akademija.
- Posjetit ćemo memorijalne centre kako bismo odali počast onima koji su dali živote za našu državu, imat ćemo izložbene aktivnosti da, prije svega, mladima prikažemo sve uspjehe naše Armije, a centralna manifestacija za TK bit će u Banovićima gdje je planiran zaista bogat program - rekla je Senada Dizdarević, ministrica za boračka pitanja TK.
U Banovićima je, pored defilea i svečane akademije, planirano polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim borcima i šehidima na spomen-obilježju u centru grada.
Pokrovitelji aktivnosti vezanih za obilježavanje 32. godišnice od osnivanja Armije RBiH su Skupština i Vlada TK, Ministarstvo za boračka pitanja TK i Općina Banovići, u saradnji sa Savezom demobilisanih boraca TK.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.