open-navfaktor-logo
search
Odluka Vlade TK
Osim ministara i zastupnika: Svi budžetski korisnici u TK početkom aprila dobit će po 300 KM pomoći
Vlada TK danas je donijela odluku o isplati jednokratne pomoći za sve one koji plaću primaju iz budžeta kantona s izuzetkom zastupnika, ministara i premijera.
Autor: J. B.
26.03.2024. u 15:36
get url
text
Vlada TK
Vlada TK
FOTO: Press Vlade TK
Svi budžetski korisnici u Tuzlanskom kantonu, njih nešto više od 10.000, početkom aprila dobit će jednokratnu pomoć u iznosu od 300 KM, potvrđeno je za Faktor.
Naime, Vlada Tuzlanskog kantona danas je usvojila Odluku o isplati pomoći zaposlenim kod budžetskih korisnika Tuzlanskog kantona, koja je donesena na osnovu Uredbe o isplati pomoći od strane poslodavaca koju je donijela Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.
- U skladu s postignutim sporazumom s predstavnicima sindikata, a shodno Uredbi Vlade FBiH o pomoći od strane poslodavaca mi smo definirali isplatu 300 KM svim budžetskim korisnicima, izuzev izabranim zvaničnicima i nosiocima izvršne vlasti - rekao je za Faktor Suad Mustajbašić, ministar inansija TK.
To znači da će jednokratnu pomoć dobiti svi koji primaju plaću iz budžeta Tuzlanskog kantona, izuzev zastupnika u Skupštini TK i članova Vlade TK.
- Ostala povećanja koja smo predvidjeli za budžetske korisnike stupaju na snagu od 1. aprila, pa je ova pomoć i jedan vid kompenzacije za to što povećanja na ime plaće i dodataka nisu išli od 1. januara. Plaća se obično isplaćuje oko 10. u mjesecu, a ova pomoć će biti isplaćena nekoliko dana prije - dodao je ministar Mustajbašić.
Budžetskih korisnika u TK ima nešto više od 10.000, pa je za isplatu ove pomoći iz kantonalnog budžeta izdvojeno nešto više od tri miliona KM.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.