open-navfaktor-logo
search
Kažu da su zgroženi
PDA traži od OHR-a da upotrijebi bonske ovlasti i oduzme mandate Aliću i Suljkanoviću
Gradski odbor Pokreta demokratske akcije Živinice dao je punu podršku rukovodstvu PDA na čelu sa predsjednicom Elzinom Pirić a povodom aktuelnih dešavanja na političkoj sceni Tuzlanskog kantona.
08.11.2022. u 15:46
get url
text

VEZANI TEKST - PDA nakon što su ih napustili zastupnici: Građane mole za smirenost, Schmidta da sankcioniše

- Mi, okupljeni u PDA Živinice, zgroženi smo činjenicom da su kandidati PDA Senad Alić i Jakub Suljkanović, koji su na Općim izborima dobili mandate u Skupštini TK, iznevjerili stranku i svoj glas dali za formiranje skupštinske većine zajedno sa SDA i DF i to u samom foto finišu formiranja vlasti na sva tri nivoa - rekao je Said Muhić, predsjednik Gradskog odbora PDA Živinice.

Muhić je dodao da su i Alić i Suljkanović uživali veliko povjerenje kako rukovodstva stranke, tako i svih ostalih članova stranke.

VEZANI TEKST - Progovorio Jakub Suljkanović: Došli su pred moju kuću sa osam vozila, neće me uplašiti

- Kao njihov stranački kolega šokiran sam podmuklim postupkom obojice, a posebno Suljkanovića, kojeg su poštovali ljudi iz drugih političkih opcija i čovjeka koji je važio za jednu moralnu osobu.

Tražimo da OHR, odnosno visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini upotrijebi bonske ovlasti i da im oduzme mandate, jer članovi i simpatizeri stranke nisu glasali za SDA, nego za programske ciljeve PDA - istakao je Muhić.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.