open-navfaktor-logo
search
Završili obuku
Pedeset policajaca DKPT-a BiH položilo zakletvu
Pedeset kadeta je nakon sedam mjeseci školovanja uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za stjecanje čina policajac u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.
03.07.2023. u 14:58
get url
text

Tako je danas četvrta generacije kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) Bosne i Hercegovine položila zakletvu, čemu su prisustvovali i ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Enes Karić.

Uz čestitku kadetima, Nešić je pozvao na maksimalnu profesionalnost i zalaganje u zaštiti integriteta i ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine, odnosno fizičkog integriteta, lične i imovinske sigurnosti svakog bh. građanina. Također je podsjetio na važnost nepristrasnog i zakonitog obavljanja dužnosti, promovišući razvoj i očuvanje demokratske prakse u skladu sa zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda. 

Karić je kadetima poželio dobrodošlicu u DKPT i poručio im da uvijek djeluju na nepristrasan i zakonit način, dostojanstveno nose uniformu policijskog službenika i nastoje biti dobri i časni ljudi. Istakao je da čin polaganja zakletve znači zvanično stupanje na dužnost kao policijskih službenika i zavjet za profesionalno i predano obavljanje zahtjevnih poslova i zadataka, saopćilo je Ministarstvo sigurnosti BiH.

                       

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.