open-navfaktor-logo
search
Magistralni put M-17
Planirate li putovati, naoružajte se strpljenjem: Danas i sutra radovi na mostu u Konjicu
Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva - Kaonik, Lukavac - Šićki Brod, Kladanj - Vlasenica (Gojsalići), Jelah - Doboj (Karuše), Dobro Polje - Miljevina, Bijeljina - Rača, Čevljanovići - Nišići, Semizovac - Srednje
AUTOR: Faktor
20.06.2024. u 08:24
get url
text
FOTO: Čitatelj
Na graničnim prijelazima saobraćaj putničkih vozila jutros protiče uz zadržavanja do 30 minuta.
Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce - Crna Rijeka.
Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.
Za danas i sutra od šest do 18 sati najavljeni su radovi na mostu u Konjicu (na M-17), zbog čega će saobraćati usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva - Kaonik, Lukavac - Šićki Brod, Kladanj - Vlasenica (Gojsalići), Jelah - Doboj (Karuše), Dobro Polje - Miljevina, Bijeljina - Rača, Čevljanovići - Nišići, Semizovac - Srednje, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.
Zabranjen je saobraćaj za vozila teža od pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila teža od pet tona preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.
Apeluje se na sve koji planiraju duža putovanja narednih dana da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju na putevima i čekanjima na graničnim prijelazima.
BIHAMK-ove kamere su dostupne na Kamere - BIHAMK - Bosanskohercegovački auto-moto klub.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.