open-navfaktor-logo
search
Konstituirajuća sjednica
Platforma za progres: Žrtve smo prevare u Novom Gradu Sarajevo
Platforma za progres obavijestila je sve članove, kao i sve one koji su im ukazali povjerenje na Lokalnim izborima 2020, da se na današnjoj konstituirajućoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo formirala većina koju predvode vijećnici Stranke demokratske akcije, a koju je između ostalih podržao bivši kandidat i bivši član Platforme za progres Mehmed Karkelja.
13.01.2021. u 22:03
get url
text

VEZANI TEKST - Naša stranka: Izvinjavamo se zbog prevare Enise Spahić, izdaje povjerenja i glasa koji ste dali 

- Iako je svoju kampanju vodio u ime Platforme za progres, odmah nakon što je osvojio mandat, Mehmed Karkelja je istupio iz Platforme za progres i zadržao mandat koji je danas zvanično iskoristio suprotno svim principima koje zagovaramo. Mehmed Karkelja je obnašao funkciju predsjednika Općinskog Odbora Novi Grad, a na nju je podnio neopozivu ostavku neposredno nakon izbora - saopćili su.

Platforma za progres se, kako dodaju, ograđuje od ovih klasičnih političkih trgovina, te ih ujedno najoštrije osuđuje.

- Iako su iskorišteni ugled i resursi Platforme za progres s ciljem ispunjenja interesa pojedinaca, Platforma za progres nastavlja dalje sa odgovornim radom u skladu sa odlukama naših organa i tijela - naveli su.

Dodaju da, ovakav ishod nismo mogli predvidjeti, niti spriječiti, ali da će Platforma za progres ovaj slučaj uzeti kao pouku u budućoj kadrovskoj politici.

- U potpunosti preuzimamo odgovornost zbog loše procjene kandidata, zbog čega ćemo unaprijediti našu kadrovsku politiku i postaviti oštrije kriterije. Također, ohrabreni smo činjenicom da je ovaj slučaj usamljeni primjer izlaska vijećnika iz redova Platforme za progres. Izaći ćemo iz ovoga izbornog procesa sa ojačanom strukturom i efikasnijim procesima koji vode ka još snažnijoj borbi za prava svih građana - zaključuju u saopćenju.

Nešto ranije su se svojim glasačima izvinili i iz Naše stranke, budući da je donedavna članica Naše stranke Enisa Spahić glasala za imenovanje Tajiba Delalića na poziciju predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad.

Delalića je na ovu poziciju izabrala vijećnička većina okupljena oko SDA.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.