open-navfaktor-logo
search
Obišli smo bazene
Počela sezona kupanja u Sarajevu: Evo koliko će vas koštati osvježenje tokom vrelih dana
AUTOR: M. Ču.
19.06.2024. u 14:28
get url
text
FOTO: Ajdin Cocalić
Spas od vrućina i visokih 37 stepeni građani Sarajeva danas su pronašli na bazenima. Iako je radni dan, ekipa portala Faktor zatekla je gužvu na Termalnoj rivijeri na Ilidži, dok je Izvor Bosne restoran i bazen, također na Ilidži, poprilično prazan.
Očigledno je da cijena ne diktira izbor jer dnevna ulaznica radnim danima na bazene Termalna rivijera za odrasle osobe košta 13 KM, dok je na bazenu Izvor Bosne 4 KM.
Vikendom je naravno skuplje, pa tako na Termalnoj rivijeri košta 16 KM, a na bazenu Izvor Bosne pet KM. Na Termalnoj rivijeri ćete platiti i korištenje ormarića 5 KM, ležaljku i suncobran po 7 KM. 
- Iznajmljujemo ležaljke i suncobrane zajedno. Nije to ništa skupo. Očekujemo dobru sezonu jer mnogo ljudi nas zove i pita kada počinjemo, a zvanično, danas smo počeli sa radom - kazali su za Faktor iz bazena Izvor Bosne. 
IMG_20240619_130537
FOTO:
Ajdin Cocalić
1 od 9
left-arrowright-arrow
Olimpijski bazen Dobrinja još nije počeo sa radom. Tamo smo zatekli radnike kako vrijedno pripremaju bazen jer najavili su da sezonu otvaraju 22. juna s početkom u 12 sati.
Cjelodnevne karte za odrasle koštat će 10 KM radnim danima, a vikendom 12 KM.  Cjelodnevne karte za djecu (6-12 godina): 5 KM radnim danima, 6 KM vikendom. Ulaz za djecu do 6 godina je besplatan.
U ponudi su i karte za poludnevne termine od 15 sati do 19.30 po cijeni od 6 KM za odrasle, i 3 KM za djecu. Imaju i popuste za penzionere - ponedjeljkom i utorkom cjelodnevni boravak košta 5 KM.  
Porodična karta, svakim danom za dvoje i više djece do 14 godina, uz pratnju roditelja košta  20 KM.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.