open-navfaktor-logo
search
Veliko gradilište
Zbog izgradnje olimpijskog, ove godine neće raditi bazeni ni na otvorenom u Zenici
AUTOR: Fena
19.06.2024. u 08:20
get url
text
Gradski bazeni u Zenici, koji tradicionalno počinju s radom tokom ljetnog perioda po okončanju školske godine za đake osnovnih i srednjih škola, ove godine neće raditi, odnosno neće biti u mogućnosti da prime kupače - potvrdio je direktor Javnog preduzeća za upravljanje sportskim objektima Grada Zenica Nedim Talić.
Otvoreni bazeni u naselju Crkvice, koji su decenijama bili omiljeno okupljalište Zeničana i stanovnika susjednih gradova, nisu u mogućnosti primiti kupače zbog činjenice da je to od prošle godine veliko gradilište te što je i sistem za filtriranje vode bio instaliran upravo na dijelu lokacije gdje bi u narednih godinu ili dvije trebao biti sagrađen zatvoreni bazen, olimpijskih dimenzija.
Prva faza gradnje zatvorenog, olimpijskog bazena počela je prošle godine, a osim investitora Grada Zenica, finansijsku podršku dali su i Vlada Zeničko-dobojskog kantona te Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. Prema procjenama, investicija bi trebala koštati više od 20 miliona KM.  
- Ove godine otvoreni bazeni neće biti u funkciji zbog izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena. Razumijemo da će ovo utjecati na naše vjerne korisnike i ostale građane Zenice jer su otvoreni bazeni bili omiljeno mjesto za rekreaciju i osvježenje tokom ljetnih mjeseci. Iako je ovo privremena neugodnost, uvjereni smo da će novi zatvoreni olimpijski bazen, kada bude izgrađen i u funkciji, donijeti mnoge dugoročne beneficije. Ovaj moderni objekat će omogućiti kvalitetnije uvjete za treniranje i rekreaciju tokom cijele godine, bez obzira na vremenske prilike - kazao je Talić. 
Novi će bazen, ističe, pružiti mogućnosti za organizaciju sportskih takmičenja te drugih događaja, a što će dodatno obogatiti sportski život tog grada. 
- Molimo sve za razumijevanje i strpljenje tokom ovog prijelaznog perioda. Radujemo se što ćemo uskoro imati priliku uživati u novom, savremenom sportskom objektu koji će služiti svim generacijama naših sugrađana - kazao je Talić.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.