open-navfaktor-logo
search
Sandžak
Pomoć u borbi protiv koronavirusa: Ekipa sarajevskih ljekara stigla u Novi Pazar
Ljekari iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u poslijepodnevnim satima stigli su u Novi Pazar, kako bi dali svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa u Sandžaku. 
10.07.2020. u 14:50
get url
text

VEZANI TEKST - Borba protiv korone: Ljekari iz KCUS-a i Hitne pomoći KS krenuli u Novi Pazar

Tim KCUS-a predvodi doc. dr. Rusmir Baljić, šef Klinike za infektologiju, a iz ove zdravstvene ustanove u Novi Pazar stigli su i prim. dr. Ilijaz Aslani, ljekar specijalista anesteziolog, dr. sci. med. Refet Gojak, ljekar specijalista infektolog, dr. Tarik Hajro, ljekar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije, dr. Muhamed Kubat, ljekar na specijalizaciji iz anestezije, i dr. Semir Hrvo, ljekar na specijalizaciji iz infektologije.

IZ Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS u Novi Pazar stigli su direktor Hitne pomoći mr. sci. med. dr. Adem Zalihić, te Sedin Popara i Adnan Salčin, hitni medicinski tehničari.

FOTO: Faktor

Tim koji čine tri ljekara i tri medicinska tehničara s Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Tuzla, jutros je također krenuo u Sandžak. Oni će dvije sedmice boraviti u Općoj bolnici u Novom Pazaru, a cilj je da pomognu svojim kolegama, jer je ovaj dio Srbije teško pogođen pandemijom koronavirusa.

VEZANI TEKST - Tim UKC-a Tuzla krenuo za Novi Pazar: "Želimo pomoći narodu Sandžaka i kolegama"

Vođa medicinska tima je hirurg dr. Zijah Rifatbegović, a tu su još i anesteziolog dr. Damir Pištoljević, internista dr. Edin Jašarević te diplomirani medicinski tehničari Jasmin Trumić, Amir Borić i Boris Perkić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.