open-navfaktor-logo
search
Izborna skupština
Predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH i u naredne četiri godine Redžo Mehić
Predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera u naredne četiri godine je ponovo Redžo Mehić, potvrdio je za Faktor Mustafa Trakić, predsjednik Saveza penzionera Zeničko-dobojskog kantona. Dodaje da je Mehića na tu funkciju izglasalo 10 članova Upravnog odbora.
05.05.2022. u 17:09
get url
text

Danas su u Fojnici održane Izvještajna a potom Izborna skupština Saveza na kojoj je izabrano novo rukovodstvo Saveza u naredne četiri godine.

- Ono što sam vam dan ranije kazao, danas se potvrdilo, predsjednik Saveza udruženja penzionera FBiH u naredne četiri godine, odnosno, predsjednik Upravnog odbora je ponovo Redžo Mehić. Predsjednik Skupštine je ponovo Jakub Belkić, jedino je promijenjen predsjednik Nadzornog odbora, sada je to Emin Sijerčić iz Zeničko-dobojskog kantona.

VEZANI TEKST - Kolike su penzije i naknade u odborima predstavnicima penzionera Mehiću i Bekanu

- Ja sam trebao da budem član Upravnog odbora, ali do daljnjeg "visim u zraku", razlog su personalne greške mog matičnog udruženja, tako su naveli - govori nam Trakić.

Dodaje kako će se ta situacija brzo riješiti.

- Za Redžu Mehića su svi glasali u Upravnom odboru. Na Izvještajnoj skupštini bilo je malo nezadovoljstva, pitanja o srazmjernim penzijama, postotku povećanja penzija... Poklopili su se svi ušima - kazao nam je Trakić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.