open-navfaktor-logo
search
Održana 14. sjednica
Predsjedništvo BiH prihvatilo sporazume s Evropskom unijom
AUTOR: Anadolu Agency
27.05.2024. u 19:29
get url
text
U Sarajevu je danas održana 14. redovna sjednica Predsjedništva Bosne i Hercegovine na kojoj su, između ostalih, donesene odluke o prihvatanju nekoliko sporazuma Bosne i Hercegovine sa Evropskom unijom (EU), javlja Anadolu.
- Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donijelo je odluke o prihvatanju - Amandmana na Bilateralni sporazum između Vijeća ministara BiH i Compañia Española de Seguros de Credito a la Exportacion, S.A.,Cia de Seguros y Reaseguros S.M.E. (CESCE), potpisan 11. oktobra 1999. godine, o reprogramiranju vanjskog duga Bosne i Hercegovine, Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o pridruživanju Bosne i Hercegovine Programu EU4Health, Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i Bosne i Hercegovine o sudjelovanju Bosne i Hercegovine u programu Pravosuđe 2021-2027. godine - saopćeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici odobrilo je zaključivanje Sporazuma o državnoj tački za program URBACT IV za Bosnu i Hercegovinu između Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Državne agencije za teritorijalnu koheziju (ANCT) sa sjedištem u Francuskoj.
Odobreno je i uspostavljanje Protokola o saradnji između Arhiva Bosne i Hercegovine i Glavne direkcije Arhiva Republike Albanije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.