open-navfaktor-logo
search
Parlament BiH
Propala hitna sjednica Zastupničkog doma, nedostajao jedan zastupnik za kvorum
Hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas nije održana jer ni tokom pauze, date da bi se pokušao osigurati kvorum za rad, u tome se nije uspjelo.
31.03.2022. u 13:48
get url
text
Sjednica Zastupničkog doma PSBiH
Sjednica Zastupničkog doma PSBiH

I nakon pauze na sjednicu se pojavio 21 zastupnik, a 22 su bila neophodna da bi se radilo.

VEZANI TEKST - Data pauza da "skupe" kvorum za sjednicu Parlamenta BiH, traga se za jednim zastupnikom

- Kvorum nije ispunjen tako da današnja sjednica neće biti održana. To konstatujem sa žaljenjem imajući u vidu veliki broj važnih i ozbiljnih materijala koji su trebali biti na dnevnom redu, od budžeta, Zakona o carinskim prekršajima, finansijskih sporazuma, do važne teme u vezi s BHRT-om kao jednog od stubova državnosti BiH - kazao je Denis Zvizdić, predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dodavši da su "završili današnje okupljanje u vezi s mogućnošću održavanja sjednice".

Klub zastupnika HDZ-a BiH je uoči sjednice uputio pismo da neće biti na sjednici negodujući jer je, kako su naveli, sazvana bez dogovora kolegija, te jer smatraju da nije bilo razloga za hitnost.

Sjednici nisu prisustvovali ni zastupnici stranaka iz RS-a, a prema informacijama koje smo dobili, nisu bili ni zastupnik Enver Bijedić, koje je iz Socijaldemokrata BiH, a djeluje u Klubu zastupnika DF-a, zatim zastupnica SDP-a BiH Nada Mladina, te zastupnik SDA Halid Genjac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.