open-navfaktor-logo
search
Nakon zabrane da blokiraju saobraćaj
Radnici u zdravstvu KS istakli poruku na mostu Štetinom ministarstvu: Mi ćemo vas kazniti na izborima zauvijek!
AUTOR: Faktor
07.06.2024. u 20:19
get url
text
FOTO: Faktor
Na mostu na Skenderiji u Sarajevu osvanula je poruka upućena Ministarstvu saobraćaja Kantona Sarajevo.
Na transparentu je napisano:
Ne poštujete radnike u zdravstvu i kažnjavate ih zabranama protesta i mirnih okupljanja! Mi ćemo vas kazniti na izborima zauvijek!
Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo koje predvodi Adnan Šteta odbilo je zahtjev za izdavanje odobrenja o obustavi saobraćaja koje je podnio Sindikat radnika u zdravstvu.
Glavni odbor Sindkata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo donio je prethodno odluku da se svakim danom od 5. do 11. juna, u vremenu od 13 do 14 sati, u ulici Skenderija, na raskrnici u svim pravcima obustavi saobraćaj, a zbog isplate jednokratne pomoći.
Iz Sindikata su nakon zabrane Ministarstva istakli da je odluka Trojke sramna, te da radnici u zdrvstvu nisu nikakvi huligani.
Ministarstvo saobraćaja u svom obrazloženju, između ostalog, navelo je kako se može konstatovati da bi došlo do velikog poremećaja osnovnog prava građana na slobodno kretanje sa nemogućnošću iznalaska alternativnog rješenja da zadovolje svoje potrebe mobilnošću, naročito što je planirana kontinuirana obustava u sedam dana uzastopno.
Današnjom porukom na Skenderiji radnici u zdravstvu su iznijeli jasan stav o potezu Ministarstva.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.