open-navfaktor-logo
search
Fašistički prilozi
RAK ih već kažnjavao: Mržnja Branke Kusmuk i RTRS-a prema Sarajevu, "gadljiva" im i Benjamina Karić
Rijetki su izvještaji iz Sarajeva novinarke RTRS-a Branke Kusmuk koji nisu krajnje tendenciozni, puni ličnih šovinzimom i fašizmom obojenih komentara, poziva na mržnju i huškački su nastrojeni.
31.12.2021. u 14:14
get url
text

Naravno, nije Kusmuk jedina kojoj bi na ovom javnom servisu na prilozima i opservacijama pozavidio i učitelj Risto Đogo, ali u prikazivanju glavnog grada, ne samo Bosne i Hercegovine već i entiteta Republika Srpska (pogledati član 9. Ustava RS-a), kao "zločinačko muslimanske utvrde" ona definitivno prednjači.

VEZANI TEKST - Za vrijeme Milinovića RTRS kažnjen sa 246.600 KM; kažnjavan i on lično, a sad je postao direktor RAK-a

Takav je i njen posljednji prilog objavljen sinoć u centralnom dnevniku "Kakve poruke Sarajevo šalje protjerivanja novogodišnjih obilježja i ratnim simbolima?", u kojem Kusmuk poručuje da "sarajevski gerilci ne baštine ni ono što baštine plemenske zajednice".

U cijelu ovu šovinističku priču, uklopila se fantastično promicateljica kulture dijaloga Sanja Vlaisavljević, savjetnica u Ministarstvu civilnih poslova BiH, koja je po mjeri Dragana Čovića, gomilom laži, "da ne postoji multietnički grad Sarajevo jer je iz njega protjerana svinjetina, Djed Mraz i svjetlosna rasvjeta (ma šta to značilo)".

Na udaru se našla i "gadljiva" gradonačelnica Benjamina Karić koja je umjesto "božićnih i novogodišnjih praznika koji nisu po hidžri, zaželjela bolji kalendar", a na kraju Kusmuk zaključuje kako se "virus protjerivanja širi Federacijom do Zenice i Bužima", te da "dječica očekuju da Djed Mraz primi islam i preraste u Djed Hidžru i obraduje ih paketićima".

Regulatorna agencija za komunikacije BiH zbog dva ratnohuškačka priloga objavljena 18. septembra 2017. i 9. januara 2017. godine kaznila je RTRS sa 28.000 KM.

RAK je RTRS kaznio sa 12.000 KM jer su prenijeli izmišljotine beogradske žute štampe u kojima je lansirana teza da su žrtve Kapije stradale zbog eksploziva koji je podmetnut na Kapiji i da je general Novak Đukić nevin osuđen, a da pri tome nije pružena nikakva mogućnost da iznesu svoj stav oštećeni u predmetu Kapija.

Također, RTRS je platio kaznu od 9.000 KM zbog priloga u kojem se otvoreno pozivalo na linč Bakire Hasečić, žrtve ratnih zločina u Višegradu i predsjednice Udruženja žena-žrtva rata, potom zbog priloga o Muzeju ratnog djetinjstva... 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.