open-navfaktor-logo
search
Potpredsjednik SDA
Ramić: Hurtić je dobio podršku jednog dijela stranaka koje su činile Pokret za državu, a ne predsjednika svih stranaka
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Edin Ramić i jedan od predstavnika Pokreta za državu u bosanskohercegovačkom entitetu Republika Srpska prokomentarisao je jučerašnju kandidaturu Sevlida Hurtića (BH Zeleni) za državnog ministra ljudskih prava i izbjeglica.  
12.01.2023. u 14:13
get url
text

Podsjećamo, Hurtić je jučer kazao da je on kandidat Pokreta za državu. S druge strane, mediji u RS-u jučer su prenijeli informaciju kako je Hurtićeva kandidatura plod dogovora SNSD-a i SDP-a. Čelnik SNSD-a Milorad Dodik kazao je kako je "bitno da dolazi iz RS-a".

VEZANI TEKST - "Osmorka" u Banjoj Luci: Pokret za državu ulazi u vlast na državnom nivou, Sevlid Hurtić će biti ministar

- Pokret za državu je koalicija 10 probosanskih stranaka koje su zajednički nastupile na izborima. Sporazum o zajedničkom nastupu podrazumijevao je određene principe koje su neke od stranaka prekršile u toku same kampanje.

Nakon izbora zastupnici koji su izabrani s liste Pokreta za državu nisu implementirali obaveze prema političkim subjektima koji nisu dobili zastupnike u Narodnoj skupštini RS-a, a očigledno ni prema glasačima - kazao je Ramić za Faktor.  

Kada je u pitanju izbor Hurtića za kandidata za člana novog Vijeća ministara, Ramić je naglasio:

- Hurtić je tražio i dobio podršku jednog dijela stranaka koje su činile Pokret za državu, a ne predsjednika svih stranaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.