open-navfaktor-logo
search
Za pripremu obroka
Rijaset IZ u BiH izdvojio dodatnih 150.000 eura za pomoć narodu Gaze
Za podršku stanovništvu Gaze Islamska zajednica u BiH do sada je prilozima svojih članova osigurala više od 3,5 miliona KM pomoći
AUTOR: Autor: Mina
31.03.2024. u 15:24
get url
text
Nastavljaju se napori Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u dostavljanju humanitarne pomoći palestinskom narodu u Pojasu Gaze.
Na posljednjoj sjednici Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održanoj 28. marta 2024. godine izdvojeno je dodatnih 150.000 eura za nastavak projekta pripremanja iftara i toplih obroka za izbjeglice na jugu Pojasa Gaze.
Dio sredstava bit će izdvojen kako bi se putem međunarodne organizacije Human Appeal i jordanske državne humanitarne organizacije Jordan Hashemite Charity Organisation (JHCO) dostavili paketi hrane i drugih životnih potrepština u improvizovanim izbjegličkim kampovima oko grada Refah, a prije nastupanja Bajrama, navela je agencija MINA.
Uz ostale aktivnosti i oblike pomoći, za podršku stanovništvu Gaze Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini do sada je prilozima svojih članova osigurala više od 3,5 miliona KM pomoći.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.