open-navfaktor-logo
search
Nesigurnost povratnika
Salkić o napadu na Fadila i Ajšu Memišević: Okruženje i ambijent u kojem živimo pogoduju ovome
Zastupnik u NSRS-u Ramiz Salkić smatra da neka ranija postupanja entitetske policije nisu ohrabrujuća, ali mi živimo ovdje i od njih tražimo brzu i efikasnu istragu i pronalazak počinilaca kao i otkrivanje motiva napada. Izjavio je to u vezi s napadom na povratnike kod Višegrada, Ajšu i Fadila Memiševića. 
25.03.2023. u 13:50
get url
text

Salkić je naveo kako okruženje i ambijent u kojem živimo, nažalost, pogoduju onima koji na različite načine žele iskazati svoje bolesne namjere, pa i napadom na bespomoćne starce u osamdesetim godinama života.

- Napad na Ajšu i Fadila Memišević prvog dana ramazana sve nas je zgrozio i za svaku je osudu uz nadu da će se napadnuti brzo oporaviti od povreda. Neka ranija postupanja entitetske policije nisu ohrabrujuća, ali mi živimo ovdje i od njih moramo i tražimo brzu i efikasnu istragu i pronalazak počinilaca kao i otkrivanje motiva napada - poručio je Salkić.

VEZANI TEKST - Udruženja žrtava o napadu na Memiševiće: Za ovaj i sve naredne napade na povratnike odgovorno Tužilaštvo BiH

Višegrad je, kako je podsjetio, mjesto koje svjedoči teškim zločinima nad muslimanima Bošnjacima kroz historiju, o "kupljanje ekstremno radikalnih grupa svake godine sve nas vraća u vrijeme činjenja tih zločina".

Nažalost, smatra Salkić, entitetska vlast svojim istupima i vrlo čestim radikalnim porukama pojedinaca može se razumjeti da podstiče na ovakve aktivnosti.

- Ovakve poruke, kao i sam ovaj napad, zaslužuju najoštriju osudu i predstavljaju jasnu prijetnju miru i stabilnosti, te ih tako treba i razumijevati. Zbog svega ovoga velika je odgovornost na policiji da ovaj napad brzo i efikasno istraže, o rezultatima javnost obavijeste i otklone svaku sumnju u motiv, ciljeve i imena počinilaca ovog gnusnog napada na živote i imovinu Ajše i Fadila Memišević, povratnika u Višegradu - zaključio je Salkić.
 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.