open-navfaktor-logo
search
Dug 90 miliona KM
Sarajevske Toplane počele sa isključenjima dužnika
Nova Uprava je donijela odluku o nultoj stopi tolerancije prema korisnicima koji su prema zakonskim i internim pravilima dužnici izvan rokova
23.12.2019. u 09:05
get url
text

Sarajevske Toplane danas su  krenule sa prvim isključivanjem dužnika, i to pravnih osoba.

Kako navode iz ovog preduzeća, na današnji dan Toplane Sarajevo potražuju od korisnika više od 90 miliona KM, od čega se  80 miliona KM odnosi na fizička, te više od 10 miliona KM na pravna lica. Navedena potraživanja su, dodaju, veliki teret za poslovanje preduzeća, posebno sa aspekta izmirivanja vlastitih obaveza u kratkom roku, ali i neophodnih investicijskih ulaganja, kako bi sistem funkcionisao uspješno na dugi rok.

-Nova Uprava je donijela odluku o nultoj stopi tolerancije prema korisnicima koji su prema zakonskim i internim pravilima dužnici izvan rokova, čime ispunjavaju zaključak Skupštine i jednu od mjera Vlade Kantona Sarajevo o povećanju nivoa naplate. Danas se kreće sa prvim isključenjima i to pravnih lica, što će se raditi aktivno u odnosu na prethodni period - saopćili su iz Toplana. 

Toplane Sarajevo i ovom prilikom su pozvali sve korisnike, dužnike izvan rokova plaćanja, da u što kraćem roku izmire sva dospjela dugovanja, te na taj način izbjegnu sankciju isključenja grijanja i procesa prinudne naplate.

- Redovnim izmirivanjem obaveza grijanja prema Toplanama direktno utječete na energetsku stabilnost Kantona Sarajevo i poboljšanje usluga koje nudimo svim korisnicima - navodi se u saopćenju Toplana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.