open-navfaktor-logo
search
Reakcije
Šarović o sjednici Doma naroda BiH: SNSD ne gleda interes građana
Predsjedništvo Srpske demokratske stranke (SDS) na današnjem zasjedanju razgovaralo je o jučerašnjem glasanju o ukidanju akciza na gorivo u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
17.03.2022. u 16:51
get url
text

VEZANI TEKST - Zasad ništa od ukidanja akciza na naftu, SNSD bio protiv hitne procedure

- Smatramo da je to neoprostivo, da je ono što je učinio SNSD gledanje uskostranačkih, a ne ineteresa građana - rekao je  predsjednik SDS-a Šarović navodeći da argumentacija koju je iznio SNSD ne stoji.

Šarović ističe da je ovo bio krajnji trenutak i da odlaganje znači sabotiranje cijelog procesa, te najavljuje kako će SDS uložiti napore da se ovi zakoni što prije ipak nađu u proceduri pred Domom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

- Oni ne žele podršku svom stanovništvu, da kroz manju cijenu goriva i osnovnih životnih namirnica pomognu cijeloj populaciji - zaključio je uz najavu da će SDS tražiti da se ograniči "akumulirana marža na gorivo od uvoznika do krajnjeg potrošača na 15%".

On se osvrnuo i na finansijsku suspenziju dva velika projekta u Republici Srpskoj od Evropske komisije, uz tvrdnju da "politika Milorada Dodika ubire svoje plodove, a šteti stanovništvu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine" dodajući da to nije smjelo da se desi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.